Codul etic al amerindienilor

Pentru că urmează un an nou şi chiar nu am ce face în momentul ăsta, vă prezint “codul etic al amerindienilor” după care, dacă ne-am ghida cu toţii poate că am deveni mai umani.

11 300x225 Codul etic al amerindienilor

1. Trezeşte-te împreună cu Soarele şi fă-ţi rugăciunea. Roagă-te singur. Roagă-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar să-I vorbeşti.

2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranţa, Înşelătoria, Mânia, Invidia, Gelozia şi Lăcomia izvorăsc din înstrăinarea de Suflet. Roagă-te pentru aceşti oameni, ca şi ei să-şi găsească îndrumare.

3. Caută-te pe tine – prin tine. Nu lăsa ca alţii să-ţi impună pe ce cale să mergi. Este calea ta şi doar tu mergi pe ea. Alţii pot merge, eventual, alături de tine, însă nimeni altcineva nu poate să trăiască viaţa ta.

4. Poartă-te cu multă consideraţie, cu oaspeţii care îţi intră în casă. Serveşte-le mâncarea cea mai gustoasă, dă-le patul cel mai bun şi
Onorează-i cu bunăvoinţă şi respect.

5. Nu fură ce nu este al tău, nici de la altă persoană sau de la comunitate şi nici din natură. Dacă nu ţi-a fost oferit sau dacă nu ai muncit
pentru el, atunci nu-ţi aparţine.

6. Respectă tot ce se afla de pe acest Pământ: oamenii, fiinţele, plantele, tot ce este viu.

7. Onorează gândurile, dorinţele şi cuvintele oamenilor cu care intri în contact. Niciodată să nu-l întrerupi pe cel care vorbeşte, să nu râzi de el şi să nu-i copiezi comportamentul în batjocură. Permite-i fiecărui om dreptul la exprimare personală.

8. Nu-i vorbi niciodată de rău pe alţii. Energia răutăţii pe care o emiţi către Univers va veni înapoi către tine, multiplicata.

9. Toţi oamenii fac greşeli. Şi toate greşelile pot fi iertate.

10. Gândurile rele produc îmbolnăvirea minţii, a trupului şi a spiritului. Practică Optimismul.

11. Natura nu este aici, pt. noi, ci este Parte din noi. Toţi facem parte din Familia Planetară.

12. Copiii sunt seminţele viitorului nostru. Plantează iubirea în inimile lor şi udă această iubire, cu înţelepciunea şi lecţiile vieţii. Copiii au nevoie de spaţiu ca să crească. Asigură-le acest spaţiu.

13. Evită să răneşti inimile celorlalţi, fii conştient că, rănind pe altul, otrava durerii se va întoarce înapoi la tine.

14. Fii cinstit întotdeauna. Corectitudinea este un test de voinţa în acest Univers.

15. Toate sunt interconectate. Fii echilibrat. Activitatea fizică da forţa minţii. Bogăţia spirituală vindeca problemele emoţionale.

16. Ia decizii conştiente, legate de cine intenţionezi să fii şi cum intenţionezi să reacţionezi. Asumă-ţi responsabilitatea pt. propriile acţiuni.

17. Respectă spaţiul personal al celorlalţi. Nu te atinge de proprietatea altora, special obiecte de cult religios. Aşa ceva este un lucru interzis.

18. Fii cinstit cu tine însuţi. Nu poţi să îngrijeşti sau să ajuţi pe altul, dacă întâi nu te îngrijeşti şi nu te ajuţi pe tine însuţi.

19. Respectă alte credinţe religioase. Nu le impune credinţa ta.

20. Împarte din ceea ce ai. Participă la lucrarea de Caritate.

 

Pentru o lume mai bună…Shaormel !

Lasă un răspuns