EDUCAŢIA ESTE CA ERECŢIA ! DACA O AI…SE VEDEEEEE !

Încep această scriere prin a recunoaşte că titlul nu l-am inventat eu, ci o persoană, probabil, mai inteligentă decât mine, sau sigur, mai inspirată. De ce am ales să postez asta? E simplu! Lucrez într-un domeniu în care am de a face cu oameni de toate vârstele! De la 6 ani până pe la 50 şi ceva! În ultimele zile (ultimele 30-40 de zile) am constat cu stupoare că educaţia, deşi oferită de şcoală, nu prea prinde pe oameni. Nu pe toţi, dar, din păcate pe mulţi nu îi prinde! Poate au proprietatea gâştei şi nu se prinde educaţia de ei cum nu se prinde apa de gaşcă! Cine ştie? Eu nu…

Ceea ce doare însă cel mai tare este faptul că aceşti oameni ar trebui să fie exemplu pentru cei din jurul lor! Dacă unui copil îi lipseşte educaţia, parcă nu afectează atât de tare… el mai are timp să accepte că trebuie să accepte educaţia, dar când un adult este imun la educaţie… oare ce soluţie există?

Aştept răspunsurile voastre dragi mitocani!

Noapte bună “mitocani”, oriunde citiţi aceste rânduri!

2 păreri la “EDUCAŢIA ESTE CA ERECŢIA ! DACA O AI…SE VEDEEEEE !

 1. broasca

  Pai ne intoarcem la sistem, zic eu… Daca pe vremea mea [de parca as avea 80 de ani], la scoala nu aveai tupeul sa faci mishto de invatatoare/profesor(oara), s-a ajuns ca in zilele noastre sa iei la bataie, sa scuipi si sa faci caterinca de cei care pana la urma, mai mult sau mai putin, incearca sa te educe si sa te invete ceva. Asta pe de o parte…. In alta ordine de idei, cand un cadru didactic, dupa ce isi toceste coatele pe bancile facultatii, ii dai un salariu la limita existentei, ce tragere de inima va avea acela; vom ramane doar sa ne bazam pe cei care fac asta din suflet si din pasiune?! Nu trebuie sa uitam insa ca la concursurile de titularizare, marea majoritate au note de 4-5-6, ce poti sa le ceri acestora sa le ofere copiilor pe bancile scolii?!
  Mai trebuie sa tinem seama si de buna crestere, cei “7 ani de acasa”.
  Adultul imun la educatie?! Se spune ca: omul cat traieste invata. Vreau sa cred ca oricine, la orice varsta poate fi [re]educat, mai mult sau mai putin…dar poate fi! Ce solutie exista?! Teoretic: educa-l sa fie educat. Practic: nu prea se mai poate in conditiile date…

  PS: “Sa iti feresti capul de frig si de prostie.” – Pr. Arsenie Boca!

  Răspunde
 2. jemanfisistul

  Din pacate de frig te poti feri…s-a inventat fesul. gluga, etc…..dar cum te poti feri de prostie, de lipsa de educatie, de badaranie, de nesimtire? Am intalnit oameni aparent cu o educatie impecabila, dar care in realitate…….

  Răspunde

Lasă un răspuns