Maşina Prezidenţială

Traian Băsescu este cel mai tare din parcare la ora aceasta, nu de alta, dar e singurul roman care şi-a tras maşina Duster.115 1210676643 205x300 Maşina Prezidenţială   Şi ca să fie mai cu moţ (pardon, nu mai are mot de mult), a cerut-o roşie.

Constructorii nu s-au lăsat mai prejos şi roşie i-au livrat-o, dar pe banii soţiei. Pe lângă această culoare aleasă de Băsescu special pentru a-l tachina pe nea Nelu, cei de la Dacia au echipat maşina cu cele mai noi sisteme de protecţie şi siguranţă auto din lume.
Dintre acestea enumerăm:

SPP (Safe Personal Protection) – sistem ce funcţionează pe bază de protecţie generală pentru preşedinte şi familia acestuia.
Un singur buton blindează 4×4-ul că pe un tanc. ANI (Alcohol Neutralizator Injection) – dacă maşina simte că şoferul a consumat băuturi alcoolice, din bord iese o seringă cu un neutralizator al alcoolului din organism cu care conducătorul auto este injectat. DNA (Direct Nervous Action) – este un buton în bordul maşinii care, odată apăsat, permite trecerea autovehiculului din starea de croazieră în starea de urmărire viteza.
PDL (Popular Drive Life) – sistem ce permite decapotarea SUV-ului, astfel încât preşedintele să poată face cu mâna poporului după modelul Papamobilului, stând în picioare.
CNSAS (Controlled Navigation and Security Advanced System) – un sistem de navigare şi securitate extrem de complex, ce permite o deplasare din punctul A în punctul B prin înlăturarea oricărui obstacol din drum, şi trecerea tuturor semafoarelor pe verde.
FMI (Full Motion Injection) – sistem ce eliberează în rezervorul dusterului prezidenţial o serie de aditivi speciali care solicită motorul la maximum sporind viteza. Aici există riscuri pe termen lung, o posibilă explozie din cauza supra alimentării cu aditivi.
În contrapartidă a fost instalat sistemul BNR (Bypass NOS Reduction) – care diminuează efectele negative ale sistemului FMI. Însă, cireaşă de pe tort o reprezintă cel mai bun şi cel mai fiabil sistem dintre toate, construit special pentru maşina preşedintelui, model unicat.
Sistemul BOC (Basescu’s Optimal Control) – cu ajutorul acestui sistem preşedintele nici nu mai trebuie să pună mâna pe volan, BOC face tot ce-i spui fiind acţionat pe comandă vocală.
Din păcate, cei de la Dacia au făcut şi o greşeală, au instalat şi sistemul PSD (Prudent Safe Drive), dar pe care Băsescu l-a dezactivat din prima clipă când s-a urcat la volan.

Invidios, nea Nelu şi-a comandat şi el un Duster, portocaliu, cu un singur sistem, PCR.

Lasă un răspuns